Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки коментира пред НоваТВ, че е в "същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални. Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората".

Марешки иска премиерът Бойко Борисов да го защити. "Трябва да има равноправие. Считам, че правосъдието трябва да си свърши работата, както в моя случай, така и в този с Навални".

Той не сравни Валери Симеонов с никого, но обясни защо ще се състезават заедно в коалиция на предстоящите избори. "С Валери Симеонов много дълго коментирахме тази тема. И аз се дърпах заради скандалите покрай Красимир Каракачанов".

Марешки обясни че се е дърпал да вземат в коалиция Каракачанов, но Симеонов до последно държал и настоявал "той да бъде заедно с нас".

По думите му имал и съмнение доколко обединение с Каракачанов би било полезно за коалицията заради корупционни скандали с ВМРО.

Лидерът на "Воля" искаше оставката на Валери Симеонов като вицепремиер заради репликата му по повод протестите на майките на деца с увреждания. Не липсваха обвинения и в обратната посока.

Но Марешки обясни, "така е и какво от това. Всеки си прави грешки, ние не сме някаква диктатура. Когато се направи грешка, ние критикуваме".

Според него със Симеонов са загърбили егото си и направили коалиция, за да дадат шанс на хората да гласуват за партии и формации, които мислят за обществото, а не за партийния си интерес. "Когато се срещахме и говорехме - никога не ме е питал за обидите. Попита ме за корупцията".

Симеонов и Марешки заедно тръгват към властта

Симеонов и Марешки заедно тръгват към властта

Патриотична коалиция - НФСБ и Воля