НФСБ и "Воля" ще се явяват заедно на предстоящите избори.

Новината съобщиха на трибунка в парламента двамата лидери на формациите Валери Симеонов и Веселин Марешки. Те обявиха създаването на патриотична коалиция между двете партии с идентично име.

Веселин Марешки обърна внимание на лозунга на коалицията "Съединението прави силата". "България има нужда от обединение на патриотичните сили. Ето защо днес заедно с колегите от НФСБ, ние обявяваме, създаването на "Патриотична коалиция Воля и НФСБ".

Марешки заяви, че двете партии имат много общи цели, за това и очакват огромна подкрепа от страна на българския народ с убеденост, че ще участват в следващото управление.

"В моменти на криза държавата има нужда от обединение. Ще работим за равноправна конкурентна среда в бизнеса, облекчаване на административната тежест и борбата с монополите и олигархичните зависимости", обяви председателят на НФСБ Валери Симеонов и посочи като пример изпълненото обещание за 300 лв минимална пенсия, която вече е 350 лв. с добавката.

Като втори приоритет той заяви силната подкрепа за малкия и среден бизнес, а не на последно място лидерът на НФСБ посочи - недопускането на ДПС във властта и ограничаване отново на ролята му на партия- балансьор: "За да не се допусне по този начин съседна Турция да влияе върху политическия живот на България."

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

Не са обсъждани други варианти...

Ниските доходи днес пък, по думите на Марешки, са резултат от ограбването на българите от "паразити и икономически и политически разбойници". Лидерът на "Воля" обяви като първи свой приоритет справедливи цени на горивата: "защото оттам тръгват всички високи цени, заради които народът ни обеднява." Освен това Марешки обеща при участие в управлението безплатни лекарства за ученици до 18-годишна възраст и пенсионери над 65 години.

Трети приоритет е неграмотните да нямат право да гласуват. "Не може хора, които не могат да си напишат името и да прочетат бюлетината, да определят живота и бъдещето на тези, които са инвестирали в образованието си".

Валери Симеонов изненадан от решението на ВМРО да не се явят заедно на вота

Валери Симеонов изненадан от решението на ВМРО да не се явят заедно на вота

Те са готови да преговарят с всички партии с изключение на ДПС и БСП

Припомняме, първоначално бе обявено, че двата коалиционни партньора от ОП - ВМРО и НФСБ ще отидат и на тези избори в коалиция. Внезапно обаче от ВМРО се отказаха и заявиха, че ще се явят на изборите самостоятелно.

Славчо Атанасов: На изборите НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно

Славчо Атанасов: На изборите НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно

Няма драма със заличаването на "Атака" от ОП, според депутата

В настоящото Народно събрание не може да се каже, че отношенията между Валери Симеонов и Веселин Марешки са били не само близки, но и добри. Лидерът на "Воля" искаше оставката на Валери Симеонов като вицепремиер заради репликата му по повод протестите на майките на деца с увреждания. Не липсваха обвинения и в обратната посока.