"Много неща се изговориха в публичното пространство, екзотични идеи като съюз между НФСБ и ГЕРБ, но аз не се наемам да коментирам това. Смятам, че трябва да се явим като НФСБ и ВМРО, и ако друга партия отговори на нашите виждания, са добре дошли. Докато не се подпишат лидерите на двете партии нещата не са решени", коментира депутатът от НФСБ Славчо Атанасов в ефира на Bulgaria ON AIR възможните коалиции за предстоящите парламентарни избори.

Той коментира и новината за заличаването на "Атака" от "Обединени патриоти" от Централната избирателна комисия. Припомняме, че наименованието вече е коалиция "Обединени патриоти - НФСБ и ВМРО".

"Не виждам драма. Мисля, че съдът ще потвърди решението на ЦИК. Всеки в политиката има своите виждания. Политиката е сложна и винаги има неразбории", каза депутатът. "Ако има някаква драма, то това е, че взимаме решения за обща позиция, но на другия ден Сидеров говори друго. Ние изтърпяхме няколко пъти и после решихме, че не можем да продължим задно", добави Атанасов.

НФСБ и ВМРО се явяват заедно на изборите, отворени са и за други партии

НФСБ и ВМРО се явяват заедно на изборите, отворени са и за други партии

Форматът на "патриотична" коалиция е успешен според Валери Симеонов

"Атака" обаче се събра на протест в триъгълника на властта, за да протестира. Това е незаконно решение на ЦИК, коментира лидерът Волен Сидеров, който поведе партийното шествие от централата на партията по столичния бул. Раковски до Ларгото.

Партия "Атака" ще обжалва пред съда решението на ЦИК.

Припомняме, дрязгите в малката коалиция започнаха още през 2018 г. с явен конфликт между лидерите на "Атака" и НФСБ. Тогава Волен Сидеров отговори на Валери Симеонов с демонстративни проверки по Българското Черноморие и обяви, че акциите и законодателството на коалиционния му партньор пречат на бизнеса.

На Сидеров му настръхва косата от манипулациите на Централната ибрикчийска комисия

На Сидеров му настръхва косата от манипулациите на Централната ибрикчийска комисия

По думите му Борисов, Каракачанов и Симеонов са ОПГ

В парламента пък нетърпимостта между двете партии достигна до физически сблъсък в последните работни дни. Напрежението между "Атака" и НФСБ премина и през сваляне на доверието от страна на депутатите на Валери Симеонов от Сидеров като шеф на ПГ на Обединени патриоти, а Волен Сидеров нееднократно искаше оставката на Симеонов - тогава вицепремиер.