"Атака" се събра на протест в триъгълника на властта, за да протестира срещу Централната ибрикчийска комисия.

Това е незаконно решение на ЦИК, коментира лидерът Волен Сидеров, който поведе партийното шествие от централата на партията по столичния бул. Раковски до Ларгото. 

Припомняме, че ЦИК заличи "Атака" от коалиция "Обединени патриоти". 

Той посочи 14 члена на ЦИК са подкрепили искането на Каракачанов и Симеонов "Атака" да бъде изхвърлена от коалицията ОП. 

Според Сидеров бившите ми партньори в ОП нямат право да внесат този анекс без неговия глас. Само 4-ма души от ЦИК гласуват против. Двама от тях смятат, че решението на комисията е незаконно.

Заради това решение "Атака" няма да има право на членове в ЦИК и РИК. С една дума това е подла и мръсна игра, категоричен бе Волен Сидеров.

Всичко това, по думите му, няма как да е станало без санкцията на премиера или както той го нарече "баш бакама".

"Който е тръгнал срещу мен много бързо приключва. Това не е закана, това е прогноза", подчерта лидерът на националистите.

ЦИК заличи "Атака" от коалиция "Обединени патриоти"

ЦИК заличи "Атака" от коалиция "Обединени патриоти"

Партията на Волен Сидеров ще обжалва решението пред съда

След като си уверен в себе си, след като вярваш, че ще спечелиш изборите, защо са ти тези мръсни номера, недоумява още Волен Сидеров.

Бъди почтен, направи фейърплей, настоя той. 

Лидерът на "Атака" смята, че сега Каракачанов и Симеонов са в ужас дали ще влязат в следващия парламент. 

ЦИК направи брутално потъпкване на закона, посочи още той. Той изтъкна, че щом ЦИК така погазва закона и 12 000-те членове на ЦИК и РИК също ще газят грубо изборните правила.

Само при тази представа Сидеров сподели, че му настръхва косата колко фалшифицирани ще бъдат тези избори.

Той смята, че изборите ще бъдат фалшифицирани и заради 600 000 фантома, както и чрез задкулисието на информационно обслужване.

"Атака" е подала сигнал във ВАС и очаква съдът да се произнесе до 3 дни. Според него се удря върху правото на демокрацията. Става въпрос за удар върху законността, възмутен е Сидеров.

Той очаква изборните комисии да прегазват закона като кон малка рекичка.

Изхвърлиха "Атака" от Обединените патриоти
Обновена

Изхвърлиха "Атака" от Обединените патриоти

Каракачанов: Всяко нещо си има край. Няма смисъл от тази агония и трагедия

Според него премиерът Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са организирана престъпна група (ОПГ). Аз съм точен човек, аз съм джентълмен, похвали се Волен Сидеров.

Според него Борисов е нарушил тяхното споразумение и ще отговаря за това. Има съдба, има карма. Всеки си отговаря за това, което прави, предупреди още лидерът на националистите.

Дори и този подъл номер, по мнението му, няма да попречи на националистите да се провалят на предстоящия вот, тази ситуация просто ги връщала в 2005 г, когато партията печели първите си избори, припомни Сидеров.

Ние сега се мобилизираме и ще покажем, че "Атака" си е "Атака", увери Волен Сидеров.

Не може "Атака" да бъде изхвърлена от коалицията с художествена белетристика, както се изрази той. Решението се взима с 4-те члена на партиите в коалицията ОП.

Имаме заговор. Това е един заговор срещу "Атака", подчерта лидерът на националистите. Аз не се оплаквам, аз съм човек, който съм преживял толкова неща, че на вас три живота няма да ви стигнат, обърна се той към медиите.

Аз ще се справя с всяка ситуация, уверен е Сидеров. Тези, които следват това решение начело с "баш бакама", по думите му, смятат, че са много хитри. Само, че: "хитрата сврака с двата крака", както предупреди още Волен Сидеров.

Това положение е страшно, опасява се лидерът на Атака. Аз идвам да предупредя, че става нещо страшно в страната, допълни той.

Нещата отиват към Оруел, предупреди още националистът.

Волен Сидеров от медиите научи, че президентът Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат. Според него той има пълното право да направи това и разказа за срещата си с него по време на консултации за вота. Аз му дадох няколко съветва, той се вслуша, част от моите съвети ги предложи като идея, доволен в Волен Сидеров.

Сидеров изтъкна, че е по-опитен и по-възрастен, както от Румен Радев, така и от Бойко Борисов.

Радев през цялото време опитваше една критична политика, посочи националистът. Държавният глава имал правото да критикува това правителство.

Пожелавам му успех, добави лидерът на Атака.

Припомняме, дрязгите в малката коалиция започнаха още през 2018 г. с явен конфликт между лидерите на "Атака" и НФСБ. Тогава Волен Сидеров отговори на Валери Симеонов с демонстративни проверки по Българското Черноморие и обяви, че акциите и законодателството на коалиционния му партньор пречат на бизнеса.

В парламента пък нетърпимостта между двете партии достигна до физически сблъсък в последните работни дни. Напрежението между "Атака" и НФСБ премина и през сваляне на доверието от страна на депутатите на Валери Симеонов от Сидеров като шеф на ПГ на Обединени патриоти, а Волен Сидеров нееднократно искаше оставката на Симеонов - тогава вицепремиер.