НФСБ и ВМРО ще се явят заедно на парламентарните избори на 4 април. Това обяви на пресконференция в Бургас лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов.

По негови думи форматът на "патриотична" коалиция е успешен, като тя може да бъде разширена и с участието на други партии, които имат реални патриотични програми и идеологии.

Симеонов изтъкна, че ще работят с политически сили, които поставят държавните интереси пред тяснопартийните.

Галъп: Над 10% искат да гласуват, но не знаят още за кого

Галъп: Над 10% искат да гласуват, но не знаят още за кого

С 3% преднина ГЕРБ повежда пред БСП

Запитан дали националистическото обединение ще се запази за вота през април, той заяви: "Дали ще бъдем заедно с ВМРО, засега - да".

Той обясни, че преди два дни е провел лидерски разговор с председателя на ВМРО Красимир Каракачанов и са се разбрали това да бъде коалицията, с която ще се явят на предстоящите избори. Коментарът му беше по повод публикации, според които е възможно ГЕРБ, СДС и "Обединени патриоти" да сформират предизборна коалиция.

Припомняме, последното проучване на "Галъп" сочи, че за предстоящия вот ВМРО и НФСБ получават подкрепа от 4,6%. Социологическата агенция отбелязва, че влияние ще окаже конкретната формула на явяване и тонът на кампанията. 

Симеонов: Ресторантите да отворят на 4 февруари, по-безопасни са от училищата

Симеонов: Ресторантите да отворят на 4 февруари, по-безопасни са от училищата

Дискотеките обаче категорично не трябвало да се отварят