На парламентарните избори на 4 април "Воля" ще се яви за чиста и свята република. Toва заяви заместник-председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки в сутрешния блок на БНТ.

По думите му без чисти партии и чисти политици страна ще затъва в блатото на корупцията. "Без вяра ти си болен човек. Няма как да сме живи и здрави, ако сме без вяра", аргументира се Марешки в посланията на партията си за изборите. За 4 години в парламента "Воля" се представила добре. Един човек не може да излезе и да каже, че ние сме се оцапали в нещо, доволен е той и увери, че не е откраднал нито един лев от държавата и хората.

Марешки поздрави президента Румен Радев, че отложи изборите от 28 март, макар че само с една седмица.

Марешки се разтревожи от избори през март 2021 г.

Марешки се разтревожи от избори през март 2021 г.

Според него най-добре е вотът да бъде на 23 май

Според него проблемът през всичките години е, че преди избори и след лов хората обещават и лъжат най-много. Марешки ще подпише договор с всеки български гражданин индивидуално, на който ще изреди обещания си и ако не бъдат изпълнени, хората могат да му търсят финансова и морална неустойка. Обещанията на Веселин Марешки за изборите са безплатни лекарства за пенсионерите и учениците до 18 годишна възраст, 500 лева минимална пенсия и 1 000 лева минимална заплата.

Той бе категоричен, че няма популизъм в предложенията му, защото стои с името и подписа си. "Няма какво да си отделям за неустойки, защото това, което съм обещавал, съм го изпълнявал, а другите, които само са обещавали и са лъгали, не са носили отговорност", защити се Марешки. Той спокойно може да се разхожда сред хората и да ги гледа в очите, без да се притеснява.

Марешки все още не се е ваксинирал срещу COVID-19, защото все още не му е дошъл редът. Той е на мнение, че трябва да бъдат отворени ресторантите и заведения, защото "не те сеели заразата в България".

Радев и „екстрасенса“ Марешки в сблъсък за политическото аматьорство

Радев и „екстрасенса“ Марешки в сблъсък за политическото аматьорство

Лидерът на "Воля" обвини Радев и Борисов, че настройвали хората