Обявявайки дата за парламентарните избори през март 2021г. като "дата в срок", президентът Радев не само умишлено пропусна някои важни детайли, но за пореден път той или някой от екипа му показва некомпетентност.

Това заяви лидерът на "Воля" и зам.-председател на НС Веселин Марешки в своя позиция до медиите по повод изказване на държавния глава, според когото изборите трябва да бъдат на 28 март 2021г. и че това е срокът.

По думите на Марешки всяка дата от 26 март 2021г. до 26 май 2021г. също е "в срок".

Румен Радев: Изборите да се проведат в срок - 28 март

Румен Радев: Изборите да се проведат в срок - 28 март

Трябвало да бъдат създадени всичките необходими условия за провеждането им

"Правомощията на 44-то народно събрание приключват на 26 март следващата година. Според чл. 64 от Конституцията на Република България, нови избори за Народно събрание се провеждат най-късно до два месеца след прекратяване на правомощията на предишното. Така че варианти за дати има много", подчертава Марешки.

Според "Воля" най-добре е вотът да е на 23 май. По думите им тази дата има няколко предимства. Първо - тогава има празници. Второ - времето е топло и това ще мотивира много повече хора да отидат до урните. Избирателната активност ще бъде най-важното на тези избори. Трето - да се надяваме по това време пандемията от Ковид- 19 да е значително намаляла в сравнение със зимните месеци. Така че очакваме, при избор на толкова важна дата за държавата, разумът и прагматичността да надделеят над тясно-партийния инат, който президентът продължава да проявява, изтъкна още Марешки.