Намерението на ВМРО да участва самостоятелно на парламентарните избори на 4 април вероятно ще означава, че сегашните партньори на формацията от НФСБ също ще се явят сами на вота. Това стана ясно от коментар на депутата от НФСБ Христиан Митев пред Bulgaria ON AIR.

"Бяхме уведомени от нашите коалиционни партньори от ВМРО, че те са взели решение да се явяват самостоятелно. Ние ще направим същото най-вероятно. Донякъде решението ни изненада, ние знаем, че във ВМРО е обсъждан този въпрос. Както и че членовете на партията са приели такова становище, стъпвайки на резултатите от местните избори през 2019 г." - заяви Митев в предаването "Денят ON AIR".

От думите му стана ясно, че на този етап от НФСБ не са обсъждали въпроса дали ще се коалират с друга партия.Той подчерта, че колегите му са приели решението на ВМРО и пожелават на войводите успех на изборите.

"Решението е взето тези дни. Имат колективен орган, който взема окончателните решения и който разглежда становището, което е представено от организациите по места." - допълни депутатът.

ВМРО ще се явяват на изборите сами?
Обновена

ВМРО ще се явяват на изборите сами?

Позицията на партията клони към самостоятелно явяване

Той отбеляза, че съжалява за разделението, тъй като коалицията "Обединени патриоти" е била успешна и двете партии биха имали по-добър резултат заедно, отколкото поотделно.

Христиан Митев поясни, че за решението на ВМРО е бил уведомен от Валери Симеонов.

"Доколкото знам и от изявленията на г-н Каракачанов, това решение е окончателно. Явно са направили анализ и са стигнали до становището, че могат и сами да се справят с прескачането на 4-процентовата бариера. И не е необходимо да се коалират." - каза още народният представител.

Славчо Атанасов: На изборите НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно

Славчо Атанасов: На изборите НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно

Няма драма със заличаването на "Атака" от ОП, според депутата

Той смята, че предстоящите избори са много непредсказуеми и ще има много изненади.

"Очакваната трета вълна се преформатира в ниска избирателна активност. Никой не може каже какви ще са възможностите за срещи с избирателите. Такива съществуват, но те са силно ограничени. За съжаление, очакваме компроматно-негативна кампания, ще слушаме повече обвинения между политическите сили." - прогнозира Митев.