Позицията на Националния съвет на ВМРО от неделя клони към самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов. Решението на ВАС няма отношение към самостоятелното явяване, съобщи БНТ.

Каракачанов обясни, че вчера е била проведена среща с НФСБ, като добави, че те са единствените, с които на този етап разговарят. Към момента имаме получена официално подкрепа и от няколко политически партии и граждански сдружения, които ще подкрепят нашата кампания за парламентарните избори, но това като му дойде времето. Кампанията все още не е започнала, няма смисъл да го говорим, заяви той.

Джамбазки клони към самостоятелно явяване на ВМРО на изборите

Джамбазки клони към самостоятелно явяване на ВМРО на изборите

Той предупреди, че ВМРО няма да подкрепи правителство, в което участва ДПС

Преди няколко дни евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че неговата лична позиция е за самостоятелно явяване на изборите.

Само седмица преди това лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че НФСБ и ВМРО ще се явят заедно на изборите на 4 април.

Припомняме, че ЦИК заличи "Атака" от коалиция "Обединени патриоти". Централна избирателна комисия промени състава и наименованието на коалиция "Обединени патриоти". Заличена бе партия "Атака", а наименованието вече е коалиция "Обединени патриоти - НФСБ и ВМРО". Решението бе прието след заявление от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

По-късно ВАС отмени решението на Централната избирателна комисия с което партия "Атака" беше заличена от коалицията "Обединени патриоти", в която са още ВМРО и НФСБ.