Протестиращи майки от движението "Системата ни убива" настояват да бъдат допуснати в сградата на народното събрание. Засега охраната на парламента не ги допуска.

С грозни крясъци и обиди, че са кърлежи и кръвопийци, протестиращите граждани искат да им се прояви необходимото уважение и да бъдат пуснати сред депутатите, за да проследят как ще протекат дебатът и гласуването на държавния бюджет и гласуването на бюджета, който ще бъде отделен за социално подпомагане.

ИТН държат на думата си за Закона за личната помощ, въпреки че ги обругаха

ИТН държат на думата си за Закона за личната помощ, въпреки че ги обругаха

Законопроектът вече е в деловодството на парламента

Не е много ясно за какво точно протестират от "Системата ни убива", нито какви са точно техните искания. При гражданките, които се опитаха отново да вкарат дете на инвалидна количка, слязоха депутати от ИТН - Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, които се опитаха да ги успокоят, обяснявайки им, че тепърва предстои гласуването на закона. Депутатът от ПП Христо Петров - Ицо Хазарта, също обеща на протестиращите, че ще проучи въпроса с исканията им.

Майките отново настояват за възстановяване на Фонд "Социална закрила"

Майките отново настояват за възстановяване на Фонд "Социална закрила"

Припомнят стари искания към бившия социален министър

Преди няколко дни от "Системата ни убива" с писмо до министър-председателя настояха отново за приемане на Закон за личната помощ, като Кирил Петков ги покани на среща на 24 февруари, четвъртък.

Те настояват за смяната на зам.-министър Лазаров, който е един от създателите и реализаторите на "пошлата социална политика за деца и хора с увреждания", която разхищава средства и в същото време убива.