Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро. Това каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов, след като направи опит да се срещне с протестиращи от "Системата ни убива" пред парламента днес.

Реално Балабанов само се опита да говори с майките, които го изгониха с грозните си реплики и обидите, които сипеха, и срещу него, и дори и срещу охраната на парламента.

Балабанов заяви, че преди време е имал среща с майките, за да чуе исканията им. Един от най-големите им проблеми беше Законът за личната помощ, който трябваше да бъде входиран в Народното събрание, припомни той и допълни, че "ГЕРБ с тяхното компроментирано управление стопираха Закона за личната помощ толкова дълго време".

ИТН предлагат промени в Закона за личната помощ

ИТН предлагат промени в Закона за личната помощ

Целта - да бъдат удовлетворени исканията на майките на деца с увреждания

Законът за личната помощ обаче вече е в деловодството на парламента, но все още не е влязъл за разглеждане в социалната комисия, която е под ръководството на ПП. "Ние от ИТН отдавна подкрепяме "Системата ни убива" и майките на деца с увреждания, увери депутатът. Според него управляващите са заварили изтърбушена държава и правят всичко възможно да запълват проблемите, които са им оставили.

С майките се опитаха да говорят и депутатите от ПП, както и депутати от БСП.