Ще се извършат извънредни проверки на съоръженията, собственост на "ЧЕЗ разпределение България" АД, на територията на общините Враца, Мездра и Роман.

Това са най-засегнатите населени места, останали без електрозахранване в следствие на усложнената метеорологична обстановка през последните дни. Към 12 часа на 10 февруари 2020 г. с частично прекъсване на електрозахранването са осем населени места от общините Мездра и Роман.

Екипи на ЧЕЗ продължават работа за пълно отстраняване на авариите, като поеха ангажимент за пълно възстановяване на електрозахранването в района до 24 часа. Днес в областната администрация на град Враца бе проведена координационна среща с участието на експерти на Министерството на енергетиката, на "Електроенергийния системен оператор" ЕАД, на ЧЕЗ и на кметове и представители на общините от областта.

Аварии оставиха без ток десетки населени места в страната
Обновена

Аварии оставиха без ток десетки населени места в страната

Причините за прекъсването на електрозахранването са паднали стълбове

Координирано с Министерството на енергетиката, екипи от "Електроенергийния системен оператор" ЕАД се включиха в отстраняването на авариите. Възстановени скъсани проводници на 32 места, възстановени са 3 счупени стълба, подменени са 41 изолатора и 23 конзоли.

Към 8.00 часа на територията на "Електроразпределение ЮГ" ЕАД, "Електроразпределение Север" АД няма населени места с прекъснато електрозахранване. Преносната мрежа, собственост на "Електроенергийния системен оператор" ЕАД, работи нормално и без аварии. Към 13 часа днес товарът на електроенергийната система е 5424 мегавата.