Българските граждани живеят в отвратителна реалност, а левицата е направила опит да повдигне завесата.

Това заяви депутатът от БСП Пенчо Милков в "Панорама" по БНТ. Той коментира скандала около министъра на културата Боил Банов. 

Милков каза, че в партията пристигат по 5 сигнала на ден. Записът на Банов, който беше разпространен от Елена Йончева, е дълъг 17 минути, на три пъти се споменават едни и същи неща в различни разговори. Не става дума за монтаж, категоричен е той.

Този човек по времето на Орешарски е освободен от Министерството на културата. Той е назначен при първото правителството на Борисов. при Орешарски е освободен, след това си идват пак с него. Понеже при тях за такива неща хората ги награждават с повишение, единият от заместник-министър става министър, другия го пращат в министерство, където еврофондовете са много повече, каза още той.

Припомняме, че Йончева разкри запис, уличаващ Банов в корупционна схема за опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лева на фирмата изпълнител на ремонтните дейности на Ларгото.

Банов пък твърди, че е изнудван от години заради този запис.

Той е готов да подаде оставка. Оставка винаги мога да подам, коментира той пред медиите в кулоарите на НС. Веднага след избухването на скандала поискал да подаде оставка. Борисов казал "Не". 

Тома Биков от ГЕРБ коментира в същото предаване, че всеки човек може да бъде наклеветен.