Забавянето е част от работата, когато става въпрос за разкопки. В конкретния проект на Ларгото има очевидно забавяне, за което Министерството на културата е завело дело. Държавата по презумпция няма да взима пари.

Това коментира в "Панорама" по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Така той коментира скандала, в който беше намесено името на министър Боил Банов. 

Депутатът от БСП Елена Йончева разкри запис, уличаващ Банов в корупционна схема за опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лева на фирмата изпълнител на ремонтните дейности на Ларгото.

Банов пък твърди, че е изнудван от години заради този запис. Банов е готов да подаде оставка. Оставка винаги мога да подам, коментира той пред медиите в кулоарите на НС. Веднага след избухването на скандала поискал да подаде оставка. Борисов казал "Не". Премиерът го посъветвал да обясни случая.

Биков каза, че са извадени минути от 2 години работа, които блокират работния процес. Във всеки един момент всеки човек може да бъде "наклепан", кой би приел да бъде министър при такива условия, попита Биков. Той обвини опозицията, че издава присъди по телевизията.

"Ало, Банов е!" - Йончева има запис за корупционна схема на министъра на културата
Обновена

"Ало, Банов е!" - Йончева има запис за корупционна схема на министъра на културата

Схемата била за ремонта на Ларгото през 2016 г.

Този човек, който е бил без изход, е отишъл в министерството на образованието и науката, аз не знам каква е тази безизходица, в която те молят да напуснеш Министерството на културата, защото те знае цялото министерство, че ходиш и им записваш разговорите. Защото с това е бил известен този човек. Той отива в МОН, където вече преди 2-3 месеца е подаден сигнал, не сега, каза още Биков. 

От БСП контрираха в същото предаване, че получават всекидневно сигнали срещу управляващите и не може да се говори за монтаж при записа на Банов.