Митничар е участвал в трафика на хероин през пристанище във Варна. Това съобщи зам.-главният директор на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" Светослав Владимиров съобщи БНТ.

Разследването установява, че получателят е българска фирма, вписана в търговския регистър в Шумен, но работеща в Търговище. Освен 35-годишния собственик на фирмата, е задържан и още един мъж - митничар на 45 години.

"Установява се нелогичен интерес от страна на митнически служител от митническо бюро от Търговище. Естествено, това, въпреки че е неприятна част от целия случай, не значи, че колегите не са си свършили работата", допълни Владимиров.

Задържаха хероин за 32 млн. лв. във Варна
Обновена

Задържаха хероин за 32 млн. лв. във Варна

Заловеното количество е близо 400 кг

Заловеният хероин е 401 килограма. По цени за нуждите на наказателното производство цената му е от 26 до 36 милиона лева, пазарните са двойно и дори тройно по-големи.

"Вероятно не е предназначено за България, за българския пазар. Така че нашата работа продължава за дестинацията, начините за транспортиране и всички останали факти за този случай", коментира апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Собственикът на фирмата и митническият служител са задържани за 72 часа. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.