Окръжна прокуратура - Видин разследва опит за контрабанда на хероин чрез ГКПП Видин - Калафат. На 9 януари митнически инспектори спрели за проверка автомобил. пътуващ от България за Германия. Водачът заявил, че не превозва забранени от закона стоки.

При проверка в пода на колата са били установени специално изградени тайници. Достъп до тях имало чрез два отвора, намиращи се под предните седалки. След демонтажа им, в дясната конструкция под хавлиена кърпа и ароматизатори, покрити с керемида, са били намери 29 пакета, обвити с бежово тиксо.

Съдържащото се в тях прахообразно вещество е реагирало положително на хероин при извършен полеви наркотест. Общото тегло на пакетите е 14 685,05 грама.При допълнителен оглед е било установено, че от външната страна тайниците са облицовани с оловна обвивка, с цел да се затрудни рентгенова проверка.

Водачът е задържан за 72 часа. За това престъпление, законът предвижда затвор от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева. Предстои Окръжна прокуратура - Видин да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия И.П.

Снимка 559771

Източник: Агенция митници

Припомняме, същият ден на 9 януари, Колумбия залови един тон кокаин, предназначен за България.