Марихуана в тонколона на BMW открили служители на митническия пункт „Малко Търново”, съобщиха от АМ "Митници". Митническите служители са иззели осем пакета с марихуана, които били „складирани” в тонколоната на автомобила.

В колата с българска регистрация пътували от Турция за България двама мъже. Шофьорът и неговият спътник са обявили, че не внасят нищо за деклариране.

При извършената митническа проверка на автомобила обаче  митническите служители установяват необичаен аромат в багажника. След демонтаж на намираща се там тонколона с буфер митничарите открили в нея пакетчетата със съдържание 383 грама изсушена тревна маса. При извършените полеви наркотестове веществото реагирало на марихуана.

Срещу шофьора, който е български гражданин, е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал.2 от НК. Според конкретния текст в НК  "който без надлежно разрешително пренесе през границата на страната наркотични вещества и/или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества с лишаване от свобода от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева и за рискови наркотични вещества - с лишаване от свобода от три до петнадесет години и глоба от десет хиляди до сто хиляди лева".