През следващата седмица екипи на фирмите концесионери започват да мият улици в централната градска част, съобщиха от столична община.

Със заповед на кмета Бойко Борисов от понеделник започва миенето на улици в районите „Средец", „Красно село", „Възраждане", „Оборище" и „Триадица".

Организацията и контролът по почистването ще се осъществяват от Столичния инспекторат.

По изготвен от инспектората график и при благоприятни метеорологични условия всеки ден ще се почиства по едно от общо 43-те карета.

В дните, предвидени за миене, от 7.30 ч до 17.30 ч. се забранява престоят и паркирането по улиците, влизащи в графика.

Столична община призовава собствениците и водачите на моторни превозни средства да преместят автомобилите от пътните платна и тротоарите с цел създаване на условия за почистване на зоните.

Непреместените от собствениците автомобили след 7.30 ч на съответния ден , определен за миене ще бъдат принудително репатрирани от „Паркинги и гаражи" ЕАД на наказателни паркинги.

По време на миенето екипи на КАТ и районните пътни управления ще спират временно движението на пътни превозни средства .

„Софийска вода" ще осигури авариен екип за почистване на шахтите и уличната канализация.

В понеделник ще бъде измито карето заключено между бул. „Скобелев", бул. „Витоша" , бул. „Патриарх Евтимий". Във вторник карето заключено между бул. „Христо Ботев" , бул. „Витоша", бул. „Патриарх Евтимии" и ул. „Парчевич" без самата ул. „Парчевич", а в сряда карето между бул. Ботев", бул. „Витоша" ул. „Солунска / без ул. Солунска/ и ул. Парчевич, уточняват от общината.