Млади шофьори получиха свидетелствата си правоуправление за пръв път на специална церемония в отдел "Пътна полиция" - СДВР".

Това е първата инициатива, която се организира след като в началото март генералният комисар на МВР Павлин Димитров разпореди свидетелствата за правоспособност на младите шофьори да бъдат връчвани по специален ред. Тя се осъществява в сътрудничество с Българския червен кръст и Сдружението на пострадалите при пътно-транспортни произшествия, съобщиха от МВР.

По време на церемонията бяха излъчени и кадри с тежки пътно-транспортни произшествия. След прожекцията, младите водачи коментираха, че видеото е предизвикало дълбок размисъл за рисковете и отговорността от шофирането

Свидетелства за правоуправление получиха общо 90 души. Заместник началникът на отдел "Пътна полиция" - СДВР Ваньо Стоевски се обърна към младите шофьори с практични съвети.

Всеки от вас да обмисли алтернативата - автомобилът като средство за бърз транспорт или оръжие за отнемане на човешки живот, заяви той.

Не си позволявайте дори и бира, когато шофирате, карайте с по-ниска скорост, докато си изградите рефлекси, каза още Стоевски и посъветва младите шофьори да бъдат кавалери на пътя, да сигнализират за препятствия и да не отминават безучастно, ако станат свидетели на катастрофа.