Пролетният семинар на "Дайкин" и ММС събра 170 души от 80 фирми от цялата страна, партньори на ММС. Специализираният информационен форум бележи началото на новия сезон за бизнеса в бранша и се проведе на 7 април в курортния комплекс "Албена".

Съорганизаторът на професионалния семинар ММС бе отличен от "Дайкин" като "Най-зелена Компания за 2016". Наградата е за голям принос към еко политиката на световния лидер на пазара на климатична техника.

Призът е обвързан с продажбата на най-много климатици с фреон R32 през годината. Съставките на този енергийно ефективен хладилен агент нанасят най-малка вреда на озоновия слой. Той отговаря напълно на изискванията на европейския регламент за флуоросъдържащи парникови газове.
Отличието връчи Михаел Хаас, главен търговски мениджър на "Дайкин" за България.

Двете компании, организатори на форума, обявиха старта на специализирани курсове за работа с хладилен агент R32. Целта на професионалното обучение е да подпомогне дейността на дилърите на ММС и да се повиши качеството на монтаж на системите.

Ръководителят на отдел Маркетинг и корпоративни комуникации на "Дайкин" Александър Далингер обяви постиженията на компанията на пазара и приноса на ММС за тях.

България е на първо място в Централна Европа за 2016 г. по продажби на сплит системи Дайкин с оборот от 25 млн. евро.

Специализираният семинар продължи с въвеждане на иновациите в портфолиото на компанията. Управителят на ММС Владимир Венков представи новите модели сплит системи с фреон R32.

"Дайкин" е първата компания, която въвежда този хладилен агент за цялата си гама продукти. Михаел Хаас и Димитър Михов запознаха присъстващите с новините при VRV и Sky Air системите. Директорът на отдел отопление на "Дайкин" Ерхард Кърц говори за новата Aлтерма 3-то поколение с LAN адаптор и Wi Fi контролер , с което управлението на системата става от таблет или смартфон.

Събитието бе изключително информативно и полезно за всички участници. Подобни информативни семинари ММС и "Дайкин" организират два пъти годишно - в началото на пролетта и есента. Насочени са към контрагентите и партньорите на ММС. На тях винаги присъстват представители на централата на "Дайкин" за Европа, които лично представят последните новости в продуктовия каталог и политиките на компанията.

"Дайкин" е лидер на европейския и световния пазар на климатична техника, който постоянно се развива и инвестира в иновации. Над 500 хил. уреда на компанията се грижат за комфорта на различни домакинства и учреждения у нас. Основаната през 1990г. ММС е основен партньор на "Дайкин" в България от 2002 г.

Снимка 287996

Източник: Дайкин и ММС