С полагане на венци и цветя на тържествена церемония пред паметника на Незнайния войн в София в присъствието на президента Георги Първанов беше отбелязана 130-тата годишнина от основаването на Министерството на вътрешните работи.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков пожела на работещите в системата на МВР здраве и успехи и подчерта, че МВР е било, е и ще бъде основен стожер на законността. За сега за жалост бюджетните възможности не позволяват обещания за увеличение на полицейските заплати, каза министърът на вътрешните работи и заяви, че в края на мандата си не съжалява за нищо от свършеното от него до този момент.

Както винаги се случва, времето никога не стига, уточни Михаил Миков и добави, че до дни ще бъде открита нова ДНК-лаборатория. Предстои да бъде открита и нова сграда на досъдебното производство, посочи вътрешният министър. Той бе категоричен, че започнатото в системата на МВР трябва да бъде продължено от неговия наследник.

Държавният глава Георги Първанов заяви, че МВР винаги е била една система - крепител на държавността. Той пожела на служителите да имат и законите, и политиката, които да им позволят да си вършат работата така, както са поели този ангажимент пред държавата и своите близки.