МВР подпомогна с пари децата на загинали и пострадали полицаи. Със средствата, набрани в рамките на благотворителната кампания на МВР, 89 деца бяха подпомогнати с по 400 лева по повод Великденските празници. По традиция, част от финансовите средства бяха заделени и за завършващите средното си образование - през 2021 г. шестима зрелостници, момичета и момчета от София, Плевен, Пловдив и Сливен, получиха по 800 лева.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom.

Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.