Министърът на вътрешните работи Михаил Миков призна, че има нарушения в процедурите за задържане и конвоиране по случая Пламен Куцаров.

Вътрешната проверка на отстранените служители за борба с тежката престъпност ще приключи до седмица и тогава ще се знае кой каква персонална вина има, каза Миков пред журналисти.

Министърът отрече към момента да се издирват служите на Главна Дирекция „Борба с Организирана Престъпност", а повторната съдебно медицинска експертиза ще даде окончателен отговор на въпроса дали Пламен Куцарове поел амфетамини, непосредствено след задържането си.

Тече проверката в МВР. Следователи разследват служителите, „за да няма скрито- покрито", каза Миков, цитиран от БНР.

Образуваните дисциплинарни производства ще приключат до седмица и тогава ще се персонализира вината.

Запитан притеснително ли е, ако се окаже че е практика поемането на амфетамини след арест, Миков е заявил, че „дори да е инцидентно, пак е притеснително".

Припомняме, осем антимафиоти са извършили тежки нарушения на служебната дисциплина, установи вътрешната проверка, свързана със смъртта на арестувания Пламен Куцаров.

Куцаров почина, след като бе задържан от полицията и бе подложен на  детектор на лъжата по обвинение, че е участвал в група за отвличания.