На извънредно заседание на Съвета за социално партньорство за обсъждане на политиката по доходите в МВР, инициирано с писмо на няколко синдикални организации и след обявените протести от различни структури на министерствотозаместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев е уверил представителите на синдикатите, че ръководството на Министерството на вътрешните работи прави всичко възможно, за да отговори на справедливите очаквания и искания на служителите за увеличение на доходите, съобщиха от вътрешното ведомство. На всеки етап от разработването на бюджета били разгледани постъпилите предложения.

И надзорниците се включват в протеста на служителите на МВР

И надзорниците се включват в протеста на служителите на МВР

Настояват да се погледнат социалните им права

По време на срещата било изразено желание за постоянен и ефективен диалог. Темелакиев отново потвърдил готовност за постоянна връзка и разговори по всички въпроси, които синдикалните организации поставят и уверил, че всяко тяхно предложение, свързано с подобряването на работата в структурите, ще се разглежда с изключително внимание, с цел постигане на по-добра ефективност.

По думите му очакванията към провежданите обсъждания с директорите на областните дирекции са в посока и на структурни предложения, съобразени с особеностите на всеки от регионите. 

МВР синдикатите излизат доволни от МС, но протестът продължава

МВР синдикатите излизат доволни от МС, но протестът продължава

Валентин Попов обясни и че ако започне реформа в МВР и тя е уместна, то синдикатите биха я подкрепили