На съд отива мъж, набил продавачка, не му дала бира на вересия, съобщи прокуратурата. Около 21:00 ч. на 01.02.2020 г. обвиняемият П. влязъл в хранителен магазин в центъра на с. Софрониево, област Враца.

В търговския обект работела В.Б., с която той бил в близки отношения. Мъжът поискал от нея две бутилки бира "на вересия", тъй като не разполагал с парични средства. Жената видяла, че приятелят й е във видимо нетрезво състояние и му отказала. Това подразнило обвиняемия. Когато В.Б. излязла навън, пред магазина, той силно я ударил, вследствие на което жената паднала. Нападателят се развикал и продължил да я рита. Пострадалата молела за помощ.

Шофьори си спретнаха бой, изнервени от задръстване в София

Шофьори си спретнаха бой, изнервени от задръстване в София

След боя те започна да ритат и автомобилите си

Свидетели, намиращи се в клуба наблизо, чули женския глас. Единият от тях - И.Х., й се притекъл на помощ. Попитал Е.П. за причината на действията му. Обвиняемият му отговорил, че това са "техни работи" и го ударил с юмрук в лицето. Веднага след това напуснал местопроизшестивето с автомобил. За инцидента били уведомени органите на реда. Впоследствие е била изготвена съдебномедицинска експертиза, според която на пострадалия Х. са били причинени контузии на главата - двустранно кръвонасядане на лицето и разкъсно-контузна рана.

Предстои делото да продължи в съда.