На Архангелова задушница да отдадат почит пред мавзолея-костница на Централните софийски гробища дойдоха държавният глава Росен Плевнелиев, зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, военният министър Николай Ненчев, политици, военни, граждани.

Те присъстваха на панихида в памет на загиналите във войните български войни. Заупокойната панихида бе отслужена от Браницкия епископ Григорий.

На Архангелов ден Светата църква прави помен за всички свои чеда, вярваме заупокойната молитва да бъде чута, каза епископът. Той добави, че загиналите български войни с техния подвиг са останали завинаги живи в народната памет.

Християнски, морален, патриотичен дълг е да почетем тяхната памет, да отправим молитва към Бога за упокоение на душите им, обясни епископ Григорий.

С падане на колене присъстващите почетоха паметта на загиналите. 
Венци бяха поднесени от името на президента, председателя на Народното събрание, премиера, министъра на отбраната, кмета на София, БЧК, посолствата на Руската федерация, на Гърция, Румъния, Асоциацията на военните аташета и други организации и военни съюзи.

След церемонията по традиция гостите разгледаха музея-костница и църквата към него.

Ритуалът с военни почести се провежда от 1924 г. и е прекъснат след идване на тоталитарния режим на власт. Традицията е възстановена през 1992 г. от Министерството на отбраната и Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.