Над 140 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж.

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Обработката на настилките продължава, тъй като с понижението на температури особено по усойните места и съоръженията, има предпоставки за хлъзгавост и заледяване.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

АПИ: През нощта ще завали сняг, тръгвайте с коли, готови за зимата

АПИ: През нощта ще завали сняг, тръгвайте с коли, готови за зимата

Възможно е да се затварят отделни участъци

Възможно е да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да бъде получена на интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Оранжев и жълт код за лошо време

Оранжев и жълт код за лошо време

Прогноза за времето