Приключи обявената специализирана полицейска операция, насочена само към контрол на водачите за скоростни режими. Резултатите са показателни, че след приключването на извънредните мерки хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим. Това каза Николай Крушарски - главен инспектор "Пътна полиция" ГДНП, цитиран от БГНЕС.

Установени са 42 хиляди нарушения за превишена скорост, като над 25 хиляди от нарушенията са в населени места.

Крушарски коментира, че за предстоящите празници Пътна полиция ще подпомага движението при необходимост, като се включва да регулира самото движение, за да могат гражданите да напуснат градовете и да се придвижват по-лесно и по-безаварийно. Това е основната задача на колегите, която ще бъде за днес и през почивните дни, добави Крушарски.

Пътна полиция да ни спира само при нарушения, предлага ДБ

Пътна полиция да ни спира само при нарушения, предлага ДБ

Партията с пакет от мерки срещу войната по пътищата

Той коментира, че за шофьорите ще бъде създадено реверсивно движение на излизане от столицата към Перник ще облекчава трафика в началото на трите почивни дни.

Днес и утре ще има по две ленти в посока изход и една за влизащите в София. От Пътна полиция напомнят на водачите и за ремонтите на виадуктите на автомагистрала "Тракия" и "Хемус. Засилен контрол по пътищата и поредна акция "Скорост" ще дисциплинира нарушителите.

Главен инспектор Дарин Димитров от отдел Охранителна полиция на ГД "Национална полиция" посочи, че към специализираните полицейски операции ще бъдат включени и сили на дирекция Жандармерия. Те ще следят както за безопасността на движението, така и за спазването на противоепидемичните мерки.