Наркотици, боеприпаси и нелегален алкохол иззе полицията във Велико Търново по време на спецакция, съобщи МВР. Операцията се е провела в периода 13-15 октомври. В местност край В. Търново е установена нива със засадени 17 растения марихуана. В жилище, обитавано от мъжа, обработвал нивата, криминалистите намерили и иззели над 500 грама марихуана.

При съвместна проверка с митнически служители в жилище в Килифарево са намерени и иззети 505 литра алкохол, без акцизен бандерол, уреди за дестилация, както и 39 незаконно притежавани боеприпаса, различен калибър. Разкрити са 11 престъпления, привлечени като обвиняеми са 11 лица, приключени са 10 досъдебни производства. Образувани са нови три, от които - две за притежание на наркотични вещества, едно - за катастрофа с причиняване на смърт.

Закопчаха четирима, докато си режат марихуаната

Закопчаха четирима, докато си режат марихуаната

В дворно място са открити три растения с общо тегло около 5,3 килограма

Образувани са две преписки за държане на наркотици. Задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са две лица. В хода на операцията са проверени общо 585 лица, 156 автомобила, 15 чужди граждани, пребиваващи на територията на РУ - В. Търново. Съставени са 38 акта - 28 по Закона за българските лични документи, 6 по Закона за движение по пътищата, 5 по Закона за гражданската регистрация и 1 по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Наложени са 76 глоби по фиш.