Състоянието на ранения полицай Любомир Митов, настанен за лечение в Клиниката по анестезиология и реанимация на Военномедицинска академия, се стабилизира, съобщи БНР.

Пострадалият е изведен от шоковото състояние, вече е контактен и адекватен с добри жизнени показатели, кръвно налягане и телесна температура.

Към този момент няма белодробни усложнения в следствие на многото прелята кръв, сърдечните функции са добри, увреденият бъбрек работи добре.

Лекуващите лекари се опасяват единствено от възникване на панкреатични усложнения, тъй като в областта на задстомашната жлеза пораженията са били най-тежки.

Въпреки стабилизирането на пострадалия, медиците все още се опасяват за състоянието на ранения полицай, тъй като следващите дни продължават да бъдат рискови за евентуални усложнения, които могат да възникнат вследствие на тежките огнестрелни рани.

Междувременно днес се очаква Софийската окръжна прокуратура да поиска постоянното задържане под стража на Красимир Димов и Владимир Николов, заловени за стрелбата край Своге.