НДСВ ще продължи да отстоява икономическата си позиция, че в условията на криза е неразумно да се увеличават заплатите на държавните служители.

Това заяви на пресконференция в Русе председателят на консултативния съвет на НДСВ по икономика и финанси Владимир Каролев, цитиран от БНР.

Всяко правителство не може да направи много неща за излизане от кризата, но лесно - с неразумни действия, може да усложни кризата, каза Каролев.

Той подчерта, че НДСВ смята, че правителството трябва да бъде по-настоятелно за влизане на България в "предверието" на Еврозоната - механизма ERМ II, защото там страната ще е част от Европейската централна банка.

Освен това НДСВ е за подписване на предпазно споразумение с МВФ, което няма да е лош, а точно обратното - положителен сигнал към инвеститорите, каза Каролев.

В Русенския университет Владимир Каролев и членове на икономическия екип на НДСВ излязоха с публична лекция за световната икономическа криза. Такива срещи предстоят следващите дни във Великотърновския университет и Бургас.