598 455 - това е номерът, под който тази статия ще остане в администрацията на News.bg в този ден.

598 455 - това е точният брой заглавия на статии, които раздалечават news.bg от онова начало на 10 ноември 1998 година, когато точно в 14 часа публикуваме и първата новина на български език в интернет.

598 455 са и статиите, които и до този момент можете да прочетете - ревностно ги пазим в архива за вас, нашите читатели. Някои от тях са без снимки, защото - нека да напомним все пак и това - в началото нямаше възможност да се показват много изображения. То, в началото ни се налагаше да обясняваме какво "животно е това интернет сайт за новини" и че очакваме отговори на въпросите си по имейл и то сега, а не за другия понеделник. Но това беше в началото (макар и сега да се налага да обясняваме подобни неща чат-пат).

Но да се върнем на горната цифра - 598 455 заглавия на новини е броят, с който отбелязваме през 2021 г. нескромно рождения ден на News.bg - 10 ноември 1998 г., макар и днес да не е кръгла годишнина, и 23-тият рожден ден да не е по принцип много приличен за отбелязване. Вярваме обаче, че вие, нашите читатели, ще ни простите тази фриволна проява, с която се опитваме да направим собствена равносметка, а тя нито започва, нито ще свърши с брой статии, снимки, видеа, които сме направили за вас.

А и всъщност големите цифри не са толкова важни, защото през всичките тези 23 години News.bg винаги се опитвал да предоставя на своите читатели обективна, актуална и коректна информация. Стремежът ни е бил тази информация да е вярна и добре написана.

News.bg винаги се е стремял да бъде верен на основните принципи на журналистиката, да отразява различните гледни точки, но да бяга от дребнотемието, жълтото и фалшивото.

Непрекъснато се опитваме да правим все по-малко и по-малко грешки и благодарение на нашите читатели се коригираме. Благодарни сме за всеки един отзив и коментар, колкото и пиперлив да е той и особено когато ни посочва нашите собствени грешки. Да ни простите и тях, моля, стараем се да се поправяме. А и грешките не са на News.bg, а са на редакторите и най-вече на главния редактор. Извиняваме се за тях и се стараем да се поправяме. Ежедневно и ежеминутно.

Винаги в редакцията е властвало едно разбиране - че "нюза", както го наричаме ние, работещите в него - е като живо същество - има лице, има и душа, съответно има и характер, чест, достойнство, той понякога се зъби, понякога се усмихва, понякога иронизира.

Надяваме се да сме успели през всичките тези 23 години и чрез всички заглавия и статии, които сме написали до тук, да предадем до тук едно чисто и симпатично лице на News.bg. За такова лице и ще продължим да работим. То и в момента това се прави... пише се 598 456-та новина.

Честит рожден ден на всички работили в News.bg през тези 23 години (а те не са никак малко, те самите вече не са малки, но знаем - продължават да ни четат и днес също празнуват заедно с нас).

News.bg поздравява и благодари за доверието на своите партньори и най-вече благодари на Негово Величество Читателя.