Незаконен обект е изникнал на площадката пред подлеза на спирка "Операта" в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от Бургас Инфо.

Служителка в намиращия се наблизо "Туристически информационен център" е алармирала за постройката общинските служби.

Концесионерът на подлеза - фирма "Сиди Трейд" ООД е извършил нарушение на издадените от общината разрешителни за строеж на павилион за кафе и безалкохолни напитки и маси.

Това са установили инспектори от териториална дирекция "Приморие" и дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" след направена проверка.

Според документите, концесионерът е получил разрешение за отпускане на 15 кв.м. за изграждането на павилион и поставяне на 13 маси.

Издигнатата метална конструкция обаче е с размер 30 кв.м. и е извън определената площ, като по този начин влиза в пряко нарушение на издадените от комисията разпоредби.

Започнатият строеж се намира точно пред фасадата на "Туристическия информационен център" и прегражда пътя на минувачите към подлеза.

Общинските експерти са съставили предписание на изграждане на обекта в ниша на площадката.

Ако концесионерът не го спази, ще му бъде съставен акт за нарушение, глоба и принудително премахване на съоръжението, допълват от общината.