Бизнесът и хората не ги интересуват състава на комисиите или дали ще дадете на ГЕРБ вероизповеданията, а цената на тока и дали ще има компенсаторни механизми. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев от трибуната на Народното събрание.

Вчера група народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС внесли в деловодството на Народното събрание проект за решение за компенсаторен механизъм за небитовите крайни клиенти на електроенергия.

1064 лева ще струва токът в края на деня за бизнеса, което е 1000% повече, посочи Добрев и настоя да се включи в дневния ред, защото това е най-важната тема, която трябва да разгледа НС.

Той посочи, че ситуацията е извънредна и трябва да се направи преценка по въпроса с проекта за решение, защото негативните последствия на парламента, ще тежи на съвестта на народните представители. Добрев е убеден, че ако не се вземе правилното решение за компенсаторни механизми за бизнеса, много предприятия ще фалират.

Мораториумът за тока само отлага проблема за 1 април, убеден Борисов

Мораториумът за тока само отлага проблема за 1 април, убеден Борисов

Трябвало да се изчака с ваксинацията срещу COVID-19 на децата от 5 до 11 години

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви от трибуната на НС, че всички проекти за решение или законопроекти, по които не са изтекли предвидените срокове не могат да бъдат обсъждани и гласувани в пленарна зала. Темите, които се поставят на Народното събрание от ГЕРБ-СДС не са някакви законодателни инициативи, които могат да търпят отлагане напред във времето, подчерта Атанасова.

Според нея не може да бъде отложен проектът за решение за цените на тока за бизнеса. На всичкото отгоре има и временна комисия, която може да изследва не само проектът на решение и да взема решение, но и да бъде свикана веднага и в днешния ден проектът за решение да бъде представен на Народното събрание, каза Атанасова. Тя настоя председателят на Народното събрание да осмисли аргументите за проекта за решение и на извънредно заседание временната комисия да обсъди темата.

В крайна сметка председателят на парламента Никола Минчев не допусна до гласуване искането на ГЕРБ-СДС.

От 1,5 до 2 млрд. лева компенсации за ток и газ дава държавата

От 1,5 до 2 млрд. лева компенсации за ток и газ дава държавата

Средствата ще се осигурят от Фонда за сигурност на енергийната система