Необходима е кампания за популяризиране на историческото ни наследство по Черноморието. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на обиколката си в региона на Поморие.

Тя разгледа Тракийска култова сграда Хероон от Римската епоха - 2-4 в. от н.е. Сградата е разположена под могилен насип в местността "Палеокастро" в некропола на римския град Анхиало на няколко километра от Поморие. Планът на гробницата - камера, коридор и помещения фланкиращи входа - е характерен за култовата архитектура в Тракия от предримската епоха.

60% спад на чуждите туристи у нас, отчете Марияна Николова

60% спад на чуждите туристи у нас, отчете Марияна Николова

По думите ѝ нямаме нито един заразен с COVID-19 на нашето Черноморие

На срещата бе и кметът на Поморие г-н Иван Алексиев. Двамата уточниха, че ще бъде направено и подновяване на туристическия информационен център в Поморие, който да дава повече информация на туристите, които се интересуват от този вид туризъм. Последните тенденции са да бъдат съчетавани почивка и ваканция с посещения на културно-исторически забележителности и винени дестинации.

В непосредствена близост до гробницата се намират и няколко изби, които привличат вниманието на гостите. Вицепремиерът посети една от винарните и поясни, че развитието на винения туризъм е от изключително значение за района, тъй като това би добавило стойност към туристическия продукт, както и да разшири крилата на летния сезон.