Нито една парламентарна група не се притеснява от встъпването на политическата сцена на нов проект, движен от министрите Кирил Петков и Асен Василев. Или поне мненията, които news.bg успя да събере, изказват по-скоро спокойствие. Не успяхме да прозрем само атмосферата в БСП засега.

Ни най-малко притеснение няма в редиците на ДПС от евентуален нов политически проект, сформиран около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Така накратко коментира казуса с очакваната нова партия председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.

"Все още сме парламентарна демокрация, нали? Поне така смята ДПС. Нека има плурализъм...", лаконичен бе лидерът на движението.

След два дни Кирил Петков обявява дали ще прави политически проект

След два дни Кирил Петков обявява дали ще прави политически проект

С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната, обеща той

Не коментирам хипотези, лаконичен бе на от своя страна Филип Станев от "Има такъв народ". "Ние не знаем, ако се появи този политически субект, за когото намеквате и за когото може би всички знаем, не знаем той как ще бъде ориентиран в политическото пространство, не знаем каква политическа програма изповядва - дясна партия ли ще бъде, лява партия ли ще бъде, някъде в центъра ли ще стои?", отговори на въпрос на News.bg Станев.

"Ни на йота" обаче не се притеснявали в партията на Трифонов от евентуалния нов играч на политическия хоризонт.

В тези хора виждаме наши съмишленици и ще се радваме да работим заедно, отвори вратата към бъдеща колаборация съпредседаетелят на "Демократична България Христо Иванов.

"Гледаме с очакване, независимо в какво качество ще продължат. Гледаме позитивно, но те трябва да обявят как ще продължат своето участие в обществения и политически живот", заяви Иванов. По думите му от "градската десница" не се притесняват от евентуален отлив на гласове заради проекта на Василев.

Целенасочен ход на президента Радев, целящ да унищожи т.нар. "партии на протеста". Така определи евентуалния нов политически проект пък Тома Биков от ГЕРБ. "Радев иска да ги замени с една нова формация, която да свърши това, което те не успяха. Така те ще бъдат доведени до ръба на оцеляването", анализира народният представител от ГЕРБ.

Крум Дончев: Ако Радев подкрепи проект на Петков и Василев, ще е нож в гърба на БСП

Крум Дончев: Ако Радев подкрепи проект на Петков и Василев, ще е нож в гърба на БСП

Хората не искат да гледат театър в парламента…

Припомняме, че и самите Василев и Петков не са изключили варианта да направят нова партия, но засега отказват коментар с аргумента, че все още заемат длъжността служебни министри. Наскоро Петков направи нов намек за бъдещите си намерения, като заяви, че двамата с Асен Василев ще бъдат "част от промяната". По непотвърдена информация се очаква постовете на финансов и икономически министър в следващия служебен кабинет да бъдат заети от други хора, като така двамата досегашни министри биха могли да се впуснат в предизборната надпревара за парламентарния вот на 14 ноември - под какъв формат още не е ясно обаче.