Нива с около 5400 растения марихуана е открита в близост до язовир Цонево. На мястото е изградена поливна система, има генератор за ток, пръскачки, както и множество торове и препарати за растителна защита, съобщи МВР.

Нивата е открита на 29 септември. Иззети са също и множество торове и препарати за растителна защита и др. вещи. Арестувани са двама души, за които се проверява евентуалната им съпричастност към отглеждането на растенията. Плантацията е разположена в гориста местност, като преди засяването на терена от 2, 5 дка са били изсечени насаждения от дъб и бор. До плантацията се стига по черен път.

В самата нива има изградена система за напояване от три пластмасови цистерни. На около 6 метра от брега на язовир "Цонево" при операцията са намерени водна помпа с бензинов двигател, гофрирана тръба и всмукател за вода.

Закопчаха двама братя за незаконни оръжия, боеприпас и марихуана

Закопчаха двама братя за незаконни оръжия, боеприпас и марихуана

Открити са и 459 патрона с различен калибър

Освен хидротехническото съоръжение за поливане на растенията са иззети пет чувала тор, земеделски инструменти, пръскачки, акумулатори, туби и латексови ръкавици, ползвани от наркоземеделците.

В близост до наркоплантацията е открит бивак, изграден за работниците и охранителите на нивата. Под платнище, опънато на дърветата, са намерени и иззети чували с отпадъци и генератор за ток с бензинов двигател и други вещи. Действията по разследването, както и за установяване на извършителите продължават.

От дрегера на КАТ през обиска до нивата с марихуана

От дрегера на КАТ през обиска до нивата с марихуана

Водачът е тестван за наркотици, като апарата дал положителна проба

По време на спецакцията са участвали 62 служители. При проверките са задържани 15 лица. Съставени са 22 фиша. Образувани са две бързи полицейски производства - за притежаване на наркотици и за управление на кола след употреба на наркотици.