Обстановката в района в бившите военни складове край Севлиево е спокойна, районът продължава да е отцепен.

Припомняме, около 09.00 часа на 12 ноември Севлиево беше събуден от силни гърмежи. По-късно стана ясно, че в склада, който е избухнал, е имало около 3 000 снаряда от калибър 152. Веднага беше създаден кризисен щаб, а на място пристигнаха военният министър Аню Ангелов и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Последният взрив е бил в 16.50 часа в четвъртък. Направени са измервания на температурата, които показали, че има повишена температура на няколко места и поради това влизането на специалисти от ДОТО се отлага.

На заседание на Оперативния щаб за координиране на действията за обезопасяване на района е решено специалистите от ДОТО да влязат в складовете 72 часа след последния взрив, тъй като последните взривове се случват на повече от 24 часа. Очаква се това да стане в понеделник.

На няколко пъти през миналата седмица екипите се готвеха да влязат в складовете, но регистрирани нови взривове отлагаха тези действия.

Преди дни обследването с безпилотни самолети показа, че хранилището край Севлиево, в което избухнаха снарядите, е заличено.

Ограничителните мерки в района все още са в сила. Пътят Севлиево-Дряново продължава да е затворен за движение на моторни превозни средства, като обходният маршрут е през село Буря.