Новата система за таксуване на Столична община е "пропуснала" интегрирането и с влаковете на БДЖ, съобщи сдружение "Градски транспорт и инфраструктура". От сдружението не разбират защо новите скъпо струващи електронни системи за таксуване на ЦГМ и "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД не предвиждат издаването на общи документи. Същото е залегнало в споразумение, подписано между двете страни още през 2014 г., като до момента няма видимо развитие по прилагането му.

Тикет системата в София готова, още мислят как да ни таксуват

Тикет системата в София готова, още мислят как да ни таксуват

Банковата или кредитна карта се превръща в билет за пътуване

Същевременно, през 1934 г., без наличните в момента модерни електронни платформи и системи, Столична община и БДЖ успяват да реализират първия интегриран превозен документ в страната.Насърчаването на комбинираните пътувания с влак и градски транспорт може съществено да допринесе за намаляване на трафика на територията на Столична община. В момента от Казичене до центъра на София пътуването с градски транспорт отнема около час. При пътуване с влак и метро времето може да бъде намалено с повече от 30 мин.

Билети за градския транспорт вече и в 19 офиса на БДЖ

Билети за градския транспорт вече и в 19 офиса на БДЖ

Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари

Сдружението е представило на институциите и готовността на предприятия от индустриалните зони на София да подкрепят създаването на интегриран превозен документ, който ще позволи на служителите им по-бързо придвижване до работните места.