Партията с "революционни" предизборни идеи

Севлиевски Идеите на Новото време са новата виагра за промяна на българите и тази виагра трябва на цяла България.
Това заяви Мирослав Севлиевски във встъпителното си слово на първия предизборен конгрес на политическата партия.
Ние сме първата партия, която не обещава на хората, а иска от тях, добави още енергийният министър.

Според него Новото време има две претенции към избирателите:

да излязат на 25 юни, за да гласуват, защото който не го направи е неграмотен и се отказал от правото си да напише правилата, по които децата му и той самият искат да живеят.
Второто изискване към хората е – да работят и да създават.

Според Севлиевски, когато говорим за членство в Европа, то трябват мостове по които да минем, а тези мостове са именно новите правила.
Това са законите на Новото време за нова икономическа и политическа инфраструктура на България, заяви Севлиевски.

Новото време има 60 дни, за да накара хората да повярват, че младата политическа сила е достойна да работи за блаженството на хората
-- Севлиевски
За него голямото предизвикателство пред партията е да организира и проведе предизборна кампания, която им позволи да имат собствена, немалка парламентарна група в следващия парламент.

Новото време има 60 дни, за да накара хората да повярват, че младата политическа сила е достойна да работи за блаженството на хората.
Според Севлиевски това не е невъзможно, тъй като само преди 9 месеца никой не е вярвал, че в България може да съществува електорална партия и с парламентарна група от 13 човека може да се прави политика.

Той отново напомни, че в стила на Hовото време е да провежда публична политика и даде за пример консултациите около Бюджет 2005 и коалиционното споразумение, довело до създаването на Либералния алианс.

Севлиевски напомни, че доскоро Новото време се е опитало да развие идеята за превръщането на Либералния алианс в предизборна коалиция, но това не е било прието от партньорите им от НДСВ и ДПС.
Той обяви - потвърждавайки очакванията, че партията отива на избори сама без коалиционен партньор - че нововремци не вярват в социално-либерална коалиция, а ако такава се състои едва ли управлението й ще бъде успешно.
По същия начин те гледат и на либерално-консервативно управление на страната.

Севлиевски призова всички политици от Новото време да гледат на избирателите като на работодатели, а на изборите като на интервю за работа.

Конгресът, за който са регистрирани 713 делегати – за сравнение на учредителния форум на Новото време участваха само 600 човека – започна с водосвет отслужен от отец Мина от катедралния храм “Света Неделя”.