Жоро Торнев Новото време ще трябва да има отговор на въпроса ще се състои ли предизборна коалиция с ДПС преди конгреса си на предстоящия уикенд, стана ясно след днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията.
Нововремци ще внесат изборните си книжа в ЦИК в последния ден за регистрация – 9 май.

Преговорите според зам.-шефа на партията Красен Кралев продължават, като и в двете политически сили има гласове за и против. Нововремци продължават да настояват за 10 избираеми места, тъй като не би било нормално да си поставят за цел по-малка парламентарна група от тази, която имат в отиващото си Народно събрание.

Според Георги Торнев, който отговаря за маркетинга и рекламата в предизборния щаб, диалог с НДСВ е възможен само във формата Либерален алианс, което на този етап е трудно поради “почервеняването” на управляващата партия.
Торнев обяви, че избирателят иска ясни послания в предизборната кампания и определи досегашните ходове на БСП като “предизборен тюрлюгювеч”.

Имиджмейкърът обяви, че вече сме свидетели на кражба на негови стари слогани – в предишни кампании е идвало Новото време, по-рано е идвал по-добрият президент, а сега идва социалдемокрацията.
Според Торнев липсата на въображение у опонентите прави изключително лесно правенето на предизборна кампания.
Той обеща, че Новото време ще предложи на избирателите популярни лица, които ще изненадат, но обяви, че нововремци не бързат със старта на кампанията, защото в Библията било казано последните ще станат първи.
Заключителният концерт на Новото време, който ще се случи някъде след 15 май, ще бъде под мотото "Бъди BG" и няма да е механичен сбор от звезди, които ще изпълнят хитовете си, а ще носи послание.

Според Величко Клингов, който отговаря за фондонабирането в щаба, Новото време ще се стреми да избегне досегашните практики за събиране на пари под масата и ще се постарае много бързо след изборите да представи отчет за събраните и похарчени средства в кампанията.

Клингов смята, че уставът на партията му налага много по-строги ограничения при финансирането отколкото Законът за политическите партии.
Той потвърди, че нововремци ще се придържат към практиката всички плащания по кампанията да вървят само по една сметка. До момента Новото време има събрани 14 хил. подписа, които да внесе в ЦИК.