Националната агенция по приходите да извърши Нова мащабна проверка на доходите на най-нашумелите чалга  изпълнителки, както и на компания „Пайнер", настояват от гражданското  сдружение "Майки срещу насилието в Студентския град", съобщиха от неправителствената организация. .

От сдружението посочват, че е време от НАП да информират обществеността „дали „звездите" от т.нар. поп-фолк елит, които имат над 50  хил. лв. годишни приходи, са спазили законовото изискване да се регистрират по ДДС.

„Инспекторите от Националната агенция по приходите трябва да извършат нова пълна и мащабна проверка на доходите на най-нашумелите силиконови поп-фолк изпълнителки от ранга на Галена, Преслава, Анелия, Емилия и Магда." - настояват майките в изявление до медиите.

„Въпросната данъчна проверка ще даде отговор на въпросите дали изпълнителките от „тежката артилерия" на фолка си правят труда да подават данъчни декларации с точни данни за  взети хонорари от участия и дали не декларират стари панелни жилища и вехти леки коли втора употреба, които не отговорят на лъскавия стандарт на живот, който те демонстрират." - допълват от гражданската организация.

Според майките, в поисканата от тях проверка като партньор на НАП следва да се включат електронните и печатните медии, тъй като през последните години те редовно ни информират за размера на хонорарите на водещите чалга изпълнителки при участията им, както и за тарифите им при техни изяви на рождени дни, частни партита  и корпоративни тържества.

„Инспекторите на НАП ще научат от медиите и любопитни подробности за новите джипове на чалга звездите ни, за новите им луксозни къщи с дизайнерско обзавеждане, за поредните им разкрасяващи козметични намеси и „тунинговане" в скъпи частни клиники, както и за честите им ваканции до екзотични далечни дестинации." - посочват от сдружението.

Майките посочват, че в хода на проверката е редно инспекторите от НАП да сравнят и официално декларираните от чалга изпълнителките доходи със стойността на имуществото, което те притежават.

Те настояват също, ако в хода на ревизиите бъдат  съберат доказателства за данъчни престъпления, материалите да бъдат се предадени на  прокуратурата.

Майките подчертават, че е редно при наличие на достатъчно данни за имущество, без за  придобиването му да е установен законен източник, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество да предприеме съответните законви  мерки.