Няма окончателно решение в ПГ на ГЕРБ за оставката на Делян Добрев. Това обяви председателят Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той направи изявлението след заседанието на парламентарната група, за което призна, че е било изключително тежко.

Колегите поискаха утре да има дебат, това се случва за първи път. Те порицаха действията на БСП, заяви още председателят. 

Цветанов подчерта огромната подкрепа, която е получил Добрев. 

Делян Добрев получи подкрепата и на Българската петролна асоциация

Делян Добрев получи подкрепата и на Българската петролна асоциация

Загубата на такъв експерт не била в полза нито на държавата, нито на енергийния бранш

Остро коментира Цветанов действията на БСП и Елена Йончева. По думите му, "момичето, което се возеше на мотора на един лидер, направи така, че Делян Добрев да се обяснява."

Четири пъти помолих депутатите от ГЕРБ да гласуват "за" това да си тръгна от НС. Причините за това са лични. Чувствам се омърсен. Това заяви самият Добрев след заседанието. 

Припомняме, че Добрев обяви оттеглянето си след скандала, добил известност като "Кумгейт".

Той беше обвинен за схеми в община Хасково от червения депутат Елена Йончева.

Кметът на Хасково Добри Беливанов обвини Добрев в опити да му изземе властта и да кадрува вместо него. Той направи това след обвиненията и исканията за оставката му от ГЕРБ - партията, която го издигна. 

Няколко часа след като Добрев обяви това герберите в цялата страна се обявиха против това негово решение. В няколко отворени писма местните формации на ГЕРБ помолиха депутата да не се оттегля и призоваха премиера Борисов да не му приема оставката.