Разпределят се обществени поръчки в приятелски кръг, на ключови позиции са 6 човека на Делян Добрев, а кметът е само бушон, коментира Елена Йончева пред НоваТВ. Изказването ѝ е във връзка с оттегляната подкрепа от кмета на Хасково и обвинения към него от страна на Добрев.

Едно семейство държи и ножа и хляба в Хасково. Ако това е законно, значи Добрев по един напълно законен начин е придобил община Хасково, допълва Йончева. "Суджукгейт" е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята тя.

Кметът Беливанов разбира, че го използват като бушон и се опитва да направи конкурс, чрез който да назначи други хора, продължава Йончева. Почти половината от санираните блоковете минават през фирми, в които зетят на Добрев е акционер, коментира социалстката.

Томислав Дончев определи ситуацията като "риалити" формат, а същността според него е да се покаже и да се докаже има ли нещо незаконно, всичко останало е в областта на морала и политиката.

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Цветан Цветанов застана зад Добрев, за ГЕРБ било важно да работят за хората

"Йончева изказа купища лъжи, за част от които най-вероятно ще я съдим. Роднинските връзки много лесно се доказват", коментира в отговор Делян Добрев по повод твърденията на Елена Йончева. Смятал я за добър журналист, но явно грешал, допълни Добрев.

"Аз зет нямам, Човекът, за когото говорят - Даниел Гаргов, е съпруг на моя братовчедка", коментира Делян добрев. Той уточни и обясни, че мажоритарният собственик на въпросната фирма е "червеният" Величко Минев, който е ментор на зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на тройната коалиция Димчо Михалевски.

Депутатът от ГЕРБ смята, че в момента се създавал изкуствен скандал, с който се опитват да прикрият един друг скандал. В последните 2 години БСП буквално успяли да вербуват кмета на Хасково чрез скъпи екскурзии. 

"Аз нося вината за Добри Беливанов. Аз го номинирах, като мислех, че е честен и почтен човек. Искам да се извиня на съгражданите ми", допълни Делян Добрев.