Драматична остава политическата обстановка в Хасково. След като ГЕРБ свали доверието си от кмета Добри Беливанов, сега заместник-председателят на партията Цветан Цветанов застана зад депутата от града Делян Добрев, който пък съжалява, че е подкрепил бизнесмена за управленския пост.

Припомняме, Беливанов нападна съгражданина си, обяснявайки атаката срещу себе си с кадруването на Делян Добрев в общината.

Той (Беливанов, бел.ред.) изцяло се отклони от обещанията, които дадохме през последните няколко години, обясни Цветан Цветанов оттеглянето на доверието на партията от кмета.

Самият Делян Добрев се извинява, че е издигнал преди години Добри Беливанов. Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов, сподели той. Властовият център не е бил в общината, а в офиса, къщата, на луксозните екскурзии на въпросния бизнесмен, коментира депутатът.

Хасковският кмет спечелил изборите заради подкрепата на ГЕРБ. С ирония Делян Добрев призна заслугата на Беливанов, че сменил светофара до театъра в града, но пък това струвало 60 000 лева. Хората му викат " златния светофар", каза той.

Беливанов бил разочарование като кмет още от първите си дни, споделиха и Добрев, и Цветанов.

ГЕРБ-Хасково сваля доверието си от кмета Беливанов

ГЕРБ-Хасково сваля доверието си от кмета Беливанов

Градоначалникът е в отпуск, ще отговаря пред гражданите, бранят го от общината

Градът изостанал от към европроекти и това не се харесва на герберите. Има едно забавяне и то се дължи на липсата на енергия и желание за успех от страна на господин Беливанов, убеден е Цветанов. Делян Добрев се ползвал с изключително голямо доверие, подчерта той. Кметският пост за партията не бил фиксация. За ГЕРБ било важно да работят за хората.

Този трус, по думите на Цветанов, обаче щял да доведе до стабилизация на местната структура.

Оказва се, че Добри Беливанов не бил в момента в Хасково, а на екскурзия в Кан, Монако и Ница. Там се возил със супер луксозен джип Бентли, а компания му правел бизнесменът от хасковския регион Иван Стаматов.

Предстоят разговори с Добри Беливанов. Кметът пак бил на екскурзия по времето на друг скандал - с урана във водата на Хасково. Тогава бил във Виена, стана ясно още от коментара на Цветан Цветанов.