Според адвоката на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра Мария Луиза няма дублиране на територии сред върнатите гори в Рила.

Опровержението е по повод изявленията на различни висши държавни служители, че царските гори са възстановени два пъти, предаде БиТиВи.

Адвокат Ели Христова отрече информацията, че Симеон Сакскобургготски и сестра му ще искат обезщетение за невърнатите земи.

Адвокатът отрече и твърденията, че са изсечени над допустимото количество дървета. Затова царското семейство мисли да заведе дело за клевета.

"И в последните дни виждаме по медиите изказванията на висши държавни служители, че въпросът е политически", каза Ели Христова, адвокат на Симеон Сакскобургготски.

"Това е нашето опасение, затова ние искахме да се чуе нашата теза, че е крайно време въпросът да бъде отнесен към компетентните органи, които единствено имат право да се произнесат с влязло в сила решение, най-после да се успокоят всички страни", допълни тя.

Въпросът за "царската реституция" е обект на "масирана медийна атака, която цели да върне въпроса в неговото политическо русло, а не в правното, където му е мястото", каза на пресконференция в БТА днес адвокат Ели Христова.