Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон - Враца от състава на Сухопътните войски разучава и след това ще унищожи напълно силно корозирал 152 мм снаряд. Боеприпасът е открит при изкопни дейности до банка в гр. Видин. Транспортирането и унищожаването на открития боеприпас ще се извърши при спазване на всички необходими мерки за безопасност. Ръководител на екипа е старши лейтенант Петър Петров.

Военнослужещи от Националния военен университет "В. Левски" ще извършат утре, 27 август, разузнаване и унищожаване на три боеприпаса, открити в района на "Дунавски драгажен флот" АД, гр. Русе. При оглед е установено, че това са силно корозирали 120 мм снаряди. Ръководител на екипа е подполковник Йордан Терзиев.

Военнослужещи от 29-ти механизиран батальон - Шумен от състава на Единния център за начална подготовка унищожиха артилерийски снаряд, открит при почистване на обработваема нива в землището на с. Разбойна, област Търговище. Ръководител на специализирания екип е капитан Цветан Владимиров.