Терорът може да се случи навсякъде.

Тази позиция изрази бившият вътрешен министър и екслидер на левицата Михаил Миков в БиТиВи. 

Според него и обществото трябва да даде своя принос в борбата с тероризма. За пример той даде закон, внесен от левицата, да не се излъчват филми с насилие в светлата част на деня. 

Трябва да сме еднакво чувствителни към човешкия живот, изтъкна Миков и подчерта, че жестоки атентати се случват в Либия, Сирия, Ирак.

Турция е пример за доминиране на сигурността над свободата, коментира още червеният депутат. Турция, според него, тръгва по път, различен от европейските демократични ценности.

Има заплаха за националната ни сигурност от ситуацията в южната ни съседка, според Михаил Миков.

България може да се превърне в убежище за хора, които искат да избягат от случващото се в Турция. Реакцията на кабинета е стандартна, смята той.

Миков имал нормални и възпитани отношения с новия лидер на столетницата Корнелия Нинова. Имало редица проблеми, които новото ръководство не можело да реши. Във Видин то оказвало натиск върху червеното общинско ръководство.

Не искам да търсим ортаци на всяка цена, заяви Михаил Миков по повод съюз с други леви формации. За имената за кандидат-президент на левицата, сред които са Костадин Паскалев, Илияна Йотова, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Янаки Стоилов, той каза, че всички те имат качества.