Общински съветник е арестуван за отвличане и жесток побой на двама души, съобщи Нова телевизия. Заедно с представителят на политическата власт от Червен бряг е задържан и неговият син. Има сериозни подозрения, че полицията се е опитала да прикрие случая. След разследване на медията, със случая се зае и прокуратурата.

Сложиха ми един чувал на главата, качиха ме на някакъв ченгел и започнаха да ме бият”, разказва пребития Йордан Чеков, който три часа е висял надолу с главата.

35-годишният мъж живее в село Чомаковци, на няколко километра от Червен Бряг. Прибира се пеша към дома си рано в събота сутрин, когато попада в истински филм на ужасите.

Той твърди, че с нищо не е предизвикал нападателите си.

„Закараха ме в базата на Анатолий, той самият и синът му му ме пребиха, той самият ме върза на ченгела”, обяснява още Йордан.

Хората, които Йордан посочва като биячите му, са Анатолий Иванов и синът му Мирослав - герои на разследване на друг репортаж от Нова телевизия за общински далавери с европроекти за милиони. По онова време Анатолий Иванов беше сочен за кмета на Червен бряг в сянка, човекът, който правеше предизборната кампания на ГЕРБ в града, бизнесмен, известен с буйния си нрав. Днес вече избран за общински съветник.

„Дойде синът му, опря ми пистолет в главата. След това докараха някакво друго момче от Горник, пребиха го от бой и го пуснаха. И той е отишъл в полицията”, разказва още Йордан Чеков.

На мястото е изпратена патрулка, но повече от половин час униформените не влизат в обекта.

Защото така им е заповядано отгоре”, твърди полицай, пожелал да остане анонимен.

„Аз правя голяма грешка, но изпълнявам заповеди. Там е Иван Иванов, който е офицер и ни е началник. Шефката изкомандва всичко, тя се обади”, казва полицаят.

Шефката е Лидия Петкова - началник на полицията в Червен бряг, която се оказа, че била в отпуск.

След като е бил пребит в базата на Анатолий Иванов, 35-годишния Йордан е докаран в болница от полицаите. Тук лекарите са констатирали, че нараняванията му не са тежки и че той е паднал. Прегледът извършил лично шефът на болницата.

„Ще питате за него д-р Костадинов, защото изобщо този Йордан не сме го виждали в Бърза помощ”, обяснява медицинската сестра от Бърза помощ. Лекарят отказа коментар по случая.

Обвиненият за бияч и все още общински съветник Анатолий Иванов се укрива от камерите, неговият син Мирослав твърди, че бити хора не е имало.

Докато тече журналистическото разследване Анатолий Иванов и синът му са задържани. По случая работи Върховната касационна прокуратура.

„Ако е бил направен опит да се прикрие тежко криминално престъпление прокуратурата ще го установи и няма да се поколебае да потърси отговорност”, коментира говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ако вината на общинския съветник и сина му бъде доказана, двамата трябва да лежат в затвора от 10 до 20 години.

Към 17 декември 2015 година на има повдигнати обвинения към Анатолий Иванов и сина му Мирослав. Те остават в ареста за 72 часа.