Към 18:00 ч. без електрозахранване са 27 населени места в страната и без частично електрозахранване са 10 населени места.

Това съобщиха от министерството на извънредните ситуации.

Без водоподаване са 20 населени места и 4 все още са частично. Затворени са 27 пътни участъци в страната. Все още са откъснати от снегонавяванията 19 селища.

Спасителите на МИС са изтеглили закъсали по пътищата на страната 5 автомобили. Отреагирано е на 23 сигнала за паднали дървета, ледени висулки и ламарини. Оказана е помощ с транспортиране с високопроходима верижна техника на 1 болен.

В област Враца и област Ловеч са приведени в действие областните щабове за координация на спасителни неотложно аварийно-възстановителни действия.

Днес от 07:45 часа водолазна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - област Варна е продължила водолазно-издирвателните дейности на изчезналите възрастна жена и дете на 5 години.

Припомняме, те паднаха в буйните води на река Двойница на 20 февруари. Все още няма резултат от търсенето.

Всички централни пътни артерии в София са почистени, съобщиха от столичния инспекторат. Техниката на фирмата концесионер е насочена към почистването на стръмните улици и мостовете.

Вътрешноквартални улици се почистват в Бистрица, Железница и Лозен. Във връзка със сигнали от граждани за непочистени подлези на територията на София от столичния инспекторат уточниха, че чистенето на подлезите е ангажимент на фирмите, които ги стопанисват и охраняват.